Complete certification scheme based on the ISO 22000 norm, the International Food Safety and Security System, combined with the ISO/TS 22002-1 technical specification and the additional requirements of the Global Food Safety Initiative (GFSI).
Hazard Analysis and Critical Control Points is an internationally acknowledged structured operating method which helps the Food and Beverage organizations in the industry to recognize and eliminate its safety risks. HACCP is mandatory in many countries including the USA and EU. The principles and directives for the compliance with the HACCP have been adopted by the Codex Alimentarius Commission.
An international system for the performance and safety of food in the entirety of the supply chain, from the farmers and the stockbreeders to the packagers, transportation and point of sale.
International Safety Certification for Food, Water and Consumer Goods)
United States Department of Agriculture, applicable norms for the distribution and consumption within its territory.
The Federal Inspection Type is an acknowledgment that the Secretariat of Agriculture, Livestock, and Rural Development (SAGAR) grants to meat processing plants which fulfill all of the norms and demands of the Mexican government, and open to the possibility of foreign trade, since processing plants under TIF norms are the only eligible ones to export.
Grupo Gusi maintains a firm commitment to the production of healthy and safe meat with the highest standards of quality. To achieve this, it possesses the Trusted Clenbuterol-Free Provider Certification, which is granted by the Secretariat of Agriculture, Livestock, Rural Development, Fisheries and Food (SAGARPA) and permanently observed to ensure compliance.
Due to the growing impulse towards the production of safe bovine derived products, Grupo Gusi has implemented and certified a Good Practices in Livestock Production Scheme in which the procedures, conditions, and controls that are applied in the fattening of bovine products which guarantee proper feeding, health management, quality of water, hygiene and personnel health, to minimize the risk of contamination; providing the clients and consumers with healthy and safe meat products.
Strict compliance with the conditions of Animal Well Being ensure that Grupo Gusi will maintain a lead in the humanitarian treatment of our cattle, from our production processes to abattoir. Animal Well Being is certified by an international third party organism through auditors who are specialized in the subject, and currently international and national markets demand a guaranteed dignified treatment of the cattle from the production stages to the abattoir.
The ESR Distinctive is a recognition awarded annually in Mexico by the Mexican Center for Philanthropy (CEMEFI) and AliaRSE. The distinctive accredits companies as an organization voluntarily and publicly commited to socially responsible management as part of their culture and business strategy.
Sistema de análisis de Peligros y Puntos Críticos de Control; (Hazard Analysis and Critical Control Points )Es un método operativo estructurado e internacionalmente reconocido que ayuda a las organizaciones de la industria de alimentos y bebidas a identificar sus riesgos de inocuidad alimentaria, evitar peligros de inocuidad alimentaria. HACCP es obligatorio en varios países, incluidos EE.UU. y la UE. Los principios y directrices para la aplicación del HACCP han sido adoptados por la Comisión del Codex Alimentarius.
Norma internacional de sistemas de gestión de seguridad alimentaria para la totalidad de la cadena de suministro, desde los agricultores y ganaderos a los procesadores y envasado, transporte y punto de venta.
International Safety Certification for Food, Water and Consumer Goods)
El Departamento de Agricultura de los Estados Unidos ( United States Department of Agriculture, USDA ) Normas aplicables para distribución y consumo dentro de su territorio.
(Tipo de Inspección Federal). Es un reconocimiento que la Secretaría de Agricultura, Ganadería y Desarrollo Rural (SAGAR) otorga a las plantas procesadoras de carnes que cumplen con todas las normas y exigencias del Gobierno Mexicano, abre la posibilidad del comercio internacional, ya que los establecimientos TIF son los únicos elegibles para exportar.
Grupo Gusi, mantiene un firme compromiso con la producción de carne sana, segura y con los más altos estándares de calidad para lo cual en la etapa de engorda de ganado bovino, se cuenta con la Certificación como Proveedor Confiable Libre de Clenbuterol, la cual es otorgada por la Secretaría de Agricultura, Ganadería, Desarrollo Rural, Pesca y Alimentación (SAGARPA) y vigilada de manera permanente para asegurar su cumplimiento.
Debido al creciente impulso hacia la producción de alimentos inocuos derivados del ganado bovino de engorda, Grupo Gusi ha implementado y certificado un esquema de Buenas Prácticas de Producción Pecuaria en el cual se engloban los procedimientos, condiciones y controles que se aplican en la producción de engorda garantizando buena alimentación , manejo, sanidad, calidad del agua así como higiene y salud del personal para minimizar el riesgo de contaminación; brindando a nuestros clientes y consumidores productos carnicos higiénicos y saludables.
El estricto cumplimiento con las condiciones de Bienestar Animal aseguran a Grupo Gusi, mantenerse a la vanguardia en el trato humanitario de nuestro ganado, desde nuestros procesos productivos hasta el sacrificio del mismo.
La Certificación en Bienestar Animal es efectuada por un organismo de tercera parte internacional a través de auditores especializados en la materia, actualmente el mercado nacional e internacional demandan que se garantice un trato digno al ganado desde sus etapas productivas hasta el sacrificio.
El Distintivo ESR ® es un reconocimiento otorgado anualmente en México por el Centro Mexicano para la Filantropía (Cemefi) y AliaRSE. El distintivo acredita a las empresas ante sus empleados, inversionistas, clientes, autoridades y sociedad en general, como una organización comprometida voluntaria y públicamente con una gestión socialmente responsable como parte de su cultura y estrategia de negocio.